Парите разкриват истинската същност на притежятеля си

Във връзката между парите и хората, най-често съм чувал да се казва: Този откакто има пари, не може да се говори с него; много се промени, много лош човек стана; какъв задръстен беше, а сега не може да се говори с него и какви ли не още изражения, които по-скоро ми приличат на яд, отколкото на обективно мнение.

Никога не съм бил съгласен, че може да се промени нрава на един човек, заради пари или каквото и да било друго. Е, възможно е да има леко отклонение в поведението, докато увеличава богатството си, но то ще бъде временно, само в началото, докато се овладее и възвърне нормалното си състояние, но да се промени отвътре – според мен е невъзможно.

Не разбирам, защо хората като роботи повтарят, че богатите експлоатират бедните, че се държат като собственици на света, че са виновни са цялото нещастие на човечеството и т.н., и т.н., и т.н. Най-тъжното е, че много от богатите, но не всички разбира се, са наистина такива. Повтарям – не всички са така. Защото по този начин, ще се наложи да се съгласим, че всички бедни пък са изключително добри хора, нали? Да, ама не са. А да не говорим, че повечето бедни хора искат да бъдат експлоатирани, искат да бъдат управлявани, а на някои дори това им доставя удоволствие.

mrusotia

Кой си хвърля опаковката от евтината вафла на улицата, кой ще си изхвърли боклука в някоя рекичка, кой няма да почисти след себе си? – бедният! Сега някой ще каже – ми в България богатите са точно такива. Искам да ви уверя, че тези с лъскавите коли и скъпите джипове не са богати. Те са временно ползващи благата на някой друг (поставени лица) или просто са си купили скъпо возило, без да притежават маса и столове за хранене в евтината си панелка в краен квартал. Ако четете този сайт, няма да повярвам, че този тип хора ви привличат.

Уважаеми читателю, не се подлъгвай по опаковката, а гледай съдържанието!

А да не би да си мислите, че повечето от хората с лъскави костюми, автомобили на лизинг и стресиращи работни места могат да извадят от джоба си нещо повече от месечната вноска по кредита?

Не се подлъгвайте! Живеенето на кредит не е успех, уважаеми читатели!

От тук вече, ми навлизат съмнения в главата, че не може всички богати да са лоши, а всички бедни да са добри.

Парите, уважаеми читатели, не променят човека, а само усилват това, което е отвътре и показват какъв е по природа. 

Колкото повече пари има човек, толкова по-ясно се изразява истинската, природната му същност.

Според мен е невъзможно да си беден, добър и щедър човек по природа, а ако забогатееш веднага да станеш скъперник и лош човек. И какво, ако по-късно обеднееш отново, пак ще станеш добър човек ли? Не го вярвам! Ако си свиня по характер, и беден и богат, ще си свиня и това е. Ако си добър човек – беден и богат, все ще си добър човек.

Ако сме стиснати, докато сме бедни, ще бъдем още по-стиснати, ако сме богати. Ако сме егоисти като бедни, ако забогатеем, ще сме още по-големи егоисти. Ако сме ревниви като бедни, забогатявайки, ще ставаме все по-ревниви.

Толкова!

Разбира се, по ясно от това няма – ако сме щедри, добри, честни, ако се интерсуваме от другите – като забогатеем, ще сме по-добри, по-честни, по-щедри.

Е … винаги ще се намери някой мързелив роднина или стар познат, на който ще помагате, помагате, помагате, а той все ще казва, че сте долен скъперник, защото имате много, а му давате малко. Но той ще го казва същото, дори и да сте бедни, така че това няма значение, просто не исках да пропусна и тази страна на нещата.

Ако на някой около вас, благодарение на пари му е изпъкнала свинщината, радвайте се! Значи този човек не заслужава приятелството ви. И всичко това, заради парите. Супер!

И така, уважаеми читатели, вместо да мислим дали са лоши богатите и колко са лоши парите, трябва да мислим за нас самите: достатъчно добри ли сме вътре в себе си, подобряваме ли уменията си, увеличаваме ли знанията си, вместо да търсим вина в някакви си богати.

И ще завърша ето така: БЪДИ БОГАТ И ДОБЪР ЧОВЕК ЕДНОВРЕМЕННО!

Старанието на един човек, всеки ден, всяка минута, през целия си живот, да бъде богат и добър едновременно, се нарича успех!

Какво общо има добрината на човека с това, да иска да живее добре? Само така ще може да бъде полезен и на останалите около себе си!

Бъдете богати и същевременно добри хора!

Leave a comment