Да режа от разходите или да печеля повече?

Първото, за което хората се сещат, когато са във финансово затруднение е да потърсят, кои са разходите, които могат да съкратят.

Нека ви кажа следното: ако имате креативността да откриете разходите, които можете да орежете, защо не използвате тази креативност, за да намерите нови възможности за приходи? Мисловните усилия са същите.

Повечето хора избират по-лесния и бърз начин – да режат разходи.

Хората смятат, че орязването на разходи е положителна мярка. НЕ! Но пък постоянна мярка трябва да бъде разумното извършване на разходи в целия бизнес (или личен финансов) процес. Какво искам да кажа: ако сте стигнали до орязване на разходи означава, че сте прекалили с харченето или не сте управлявали добре ресурсите си. Вместо да режете, спрете, огледайте се, поучете се от грешките си и хвърлете енергия в това да печелите отново, като си вземете поука от случилото се и не си повтаряйте грешките, да харчите неразумно!

В какво се изразява неразумното харчене? Всяко харчене, което не е значително важно за нашето физическо съществуване, както и за съществуването на нашия бизнес, е неразумно харчене. Стигнем ли до рязане, означава, че сме харчили за неща, които не съвпадат с горния принцип.

По-трудно е да се контролират приходите, докато разходите трябва да са балансирани и лесни за управление. Налага се рязане на разходи, ако в минал период не са били управлявани правилно, който каквото да говори. Не ги режете, а се поучете и ги балансирайте. Хвърлете усилията си в приходите.

Да режеш разходи в трудни времена, ще подсигури по-голяма мизерия. Ако мислите, че при финансови затруднения трябва да се пестят разходи, вървите в грешна посока. Ако сте стигнали дотук, повярвайте ми, вече е късно за съкращаване на разходи.

В трудни моменти ставаме по-креативни, защото инстинктите ни за самосъхранение се възбуждат и правим всичко възможно да се задържим на повърхността. В такъв момент трябва да се възползваме от ситуацията. Но ако тръгнем по “лесния път”, който по-голямата част от обществото избира, ще стигнем там, където по-голямата част от обществото пристига: Сърдити и оплакващи се. : )))

Много хора са в задръстването на фрази, като: не мога да правя повече от това; работата ми отнема много време и не мога да правя други неща и т.н. – пълни глупости. Винаги има възможности. Има много неща, които може да се превърнат в приходен поток, но ако никога не си се замислял над това, просто приемаш, че нищо не можеш да направиш и това си е.

А относно липсата на време … всички имаме 24 часа в денонощието, както богатите, така и бедните, както успешните, така и провалените имат своите 24 часа. Това, което правим с тези 24 часа, ще ни донесе един или друг резултат.

Помислете добре и нахвърляйте 20-на идеи, които можете да реализирате, за да си подсигурите някой друг допълнителен приход. Няма значение дали ще са значителни или малки идеи. Понякога решението се намира в малките неща.

Запомнете: Липсата на пари не е проблем, а просто следствие на друг, много по-голям проблем.

Починете си сега по време на Великденските празници, а след това се залавяйте на работа.

Leave a comment